Positivt å være hundeeier

Det er ikke alltid like hyggelig å være hundeeier. Selv om det er lite som kan overgå kjærligheten man blir overøst med når man kommer hjem fra jobb, eller den fullstendig og oppriktig ekte gleden hunder utviser når de leker, kan det av og til være slitsomt. Hunden krever at du stiller opp og går turer med den uansett vær og føreforhold, og det er ikke alltid de behandler tingene dine med respekten de fortjener. Mange får nok mer enn et par grå hår når hunden må til veterinæren etter å ha spist noe de ikke burde, om det er spiselige, men farlige ting som sjokolade, eller om den velger å ha sokker eller underbukser på menyen. Det er en blandet opplevelse, men man ville aldri ha vært den foruten.

Hund hjelper når du blir eldre

Flere undersøkelser har vist at hundeeiere lever lengre, lykkeligere liv. Særlig i pensjonsalderen kan livet bli ganske stillesittende og kjedelig for mange, og da kan en pelskledd kompanjong være ypperlig for å komme i aktivitet. At man har noe å ta vare på og “oppdra” gir gjerne ny mening i tilværelsen, og det øker livskvaliteten betraktelig. En studie fra Sverige viser hvordan hund og eier påvirker hverandre. Aktive hunder blir late av å bo hos late mennesker, men de gjør samtidig de late menneskene mer aktive, slik at de møtes på midten. Man har også sett gamle, late hunder flytte inn hos barnefamilier der det hele tiden skjer noe, og det er tydelig hvordan diss på en måte får en “andre ungdom” når de plutselig ser at det skjer mye moro. Både gamle mennesker og gamle hunder har godt av å omgås yngre mennesker og hunder.

Hunden holder deg i aktivitet

De fleste hundeeiere kjenner følelsen av å komme hjem på en uværsdag, og endelig få rista av seg vann og søle, for å bli møtt av en bjeffende, hårete krabat som har vært inne hele dagen og vil ut igjen med en gang. Uvær er egentlig helt ok hvis man er forberedt på det, og kler seg riktig. Det kan jo hende at sola skinner, og du har på deg nye, hvite reebok sko, som passer godt i finværet. Hunder er kanskje lette å trene til å sitte og gi labb, men det er vanskeligere å trene dem til å ikke plaske i gjørmepytter og dammer. Det er også veldig trygt mellom beina til eieren, og da blir det gjerne nye, flekkete sko. Erfarne hundeeiere kan bekrefte at det eneste som aldri skuffer er gummistøvler.

azonbooster