Hunden, menneskets beste venn

Man har kanskje hørt at hunden er menneskets beste venn, et uttrykk brukt i mange sammenhenger. Men hvorfor er det slik, og hva legger man til grunn når man påstår det. Hva med katter, hamstere og andre lodne småkryp?

Her kommer noen grunner til at hunden er så god venn.

Hunden vil alltid passe på deg

Selv om ikke hunden er veldig glad i eieren sin, vil den alltid stå opp for ham dersom han blir truet. Hunden er veldig lojal. Hver gang en dørselger eller innpåsliten fremmed maser om penger eller å støtte saken deres, er hunden der alltid for å rydde opp.

Hunder vasker opp etter middagen

Har man hund vil man alltid ha rene glatte gulv. For alt som havner på gulvet, er straks i kjeften på en sulten hund. De virker som perfekte vaskehjelper, som hverken krever penger eller mase på bedre arbeidsforhold. Om man ikke liker maten en dag, så kan man skjule det ved å diskré miste noe av maten med fra tallerken.

Hunder kan få deg i form

Hunder må luftes, gjerne flere ganger om dagen. Noen i full fart, andre i mer bedagelig tempo. Men ved at hunden må luftes, så er man nødt til å kle på seg turskoene selv. Og dermed får man den daglige mosjonen som så mange ikke benytter seg av på egen hånd. Å skaffe seg en hund, kan bety at man selv kommer i kjempeform.

Man trenger aldri å spise alene igjen

Hunder er sosiale dyr, og vil alltid klynke ved din side helt til du sprekker av medynk og dårlig samvittighet. Hunder elsker å være med eieren sin, også når det er duket for middag eller hvilket som helst måltid. Er man alene kan en hund være det perfekte selskap som kun krever å få sitte ved siden og spise noe som faller ned fra bordet. Men ikke gi hunen hva som helst, for selv om de spiser alt, betyr det ikke at de tåler alt.

Hunder elsker livet

Hunder er bedagelige skapninger som elsker å være med mennesket. De kan til og med herme etter menneskets følelser og tilstander, eller bare putte på seg noen stilige solbriller og kjenne vinden i ørene. Se for deg en skikkelig bikkje i baksetet på en kabriolet.

Skaffer man seg en hund, så har man en venn for livet. Den vil både mase og bjeffe på deg, men det er bare fordi den er så henrykt over å være i ditt eierskap. Den vil hjelpe deg i alle situasjoner eller se en tårevåt film en sen lørdagskveld. Det eneste den krever i gjengjeld er at man tar den med på tur og plukker opp “restene” en gang i blant. En hund er menneskets aller beste venn.

azonbooster