Gi hunden like mye oppmerksomhet som mobilen

Liker du å gå tur med hunden, så har du fått en venn for livet. Den snuser seg fram til dagens “nyheter”, og samtidig legger den igjen spor som andre hunder kan snuse opp. Men en hund er aller gladest når den får masse oppmerksomhet. Det elsker aktivitet, men den vil gjerne at du også er med på leken.

En liten hund trenger like mye oppmerksomhet som et lite barn. Selv om hunden er “voksen”, så trenger den å bli sett. Det er ikke ulikt oss mennesker, selv om vi også ønsker å skrolle på mobilen. Det er klart vi kan ha fokus på begge to, selv når vi går tur.

Hunderaser og mobilmerker

Det fins mange hunderaser og det samme gjelder for mobilene. De trenger ulik behandling, selv om begge er glad i påfyll. Men det er ikke alltid nok. Akkurat som det fins billig mobiltilbehør til samsung, iPhone, LG, Huawei osv, så fins det masse moro leker til hunder. De kan ha stort utbytte av hinderbane i hagen, noe som stimulerer balanse og tankevirksomhet.

Tenk over hva du trenger for å få en fin tur. Kanskje du skal skaffe deg en sportsklokke som kobles direkte til nettverket, eller en lykt som lyser i mørket. Med mobilen får man mye moro, men det kan gå utover gleden til hunden din. Finn en god balanse for at begge skal nyte turen. Det vil også hunden sette pris på.

Snakk med hunden – la samtalene senere

Går du tur med hunden, bør du unngå å ta mange samtaler. Det kan holde med en rask sms og heller si at du kan ringe tilbake om 20 minutter. Men det er lov å være digital selv på lufteturen. Det kan hjelpe å ha med noen godbiter og kaste noen pinner. Det aktiviserer hunden slik at den føler seg verdsatt og elsket.

Snakk med hunden når du går, men samtidig kan du både aktivisere skrittelleren og en lydbok. Bruker man trådløse hodetelefoner, vil ikke hunden merke stort til det, det handler mer om at ikke distanserer deg fullstendig. En hund som stadig vekk blir ignorert vil til slutt prøve å stikke av eller få aggressiv atferd.

azonbooster