Beskytt hunden mot kulden

Hunder elsker å være med på tur, også om vinteren. Men når gradestokken kryper nedover og det blåser og er kaldt, må vi huske på at hunden også må beskyttes mot kulden.

Noen hunder har tykk pels, og de trenger naturlig nok ikke så mye beskyttelse som hunder med mindre pels. Men man skal likevel være oppmerksom uansett hva slags hund man har, når det kaldt.

Ikke glem pottene

Forfrysninger og såre poter kan lett oppstå hvis hunden ikke får litt hjelp i vinterværet. Potesokker er smart for å beskytte hundens poter mot slitasje, samt mot is og snø. Hvis man ikke bruker potesokker er det viktig at man skyller potene etter turen. Her kan du se hvordan du setter på

potesokker slik at det blir gjort på riktig måte.

I tillegg til potesokker bør man ha en fet og god potesalve tilgjengelig.

Her kan du lese mer om hvordan du tar vare på hundens poter i vinter, slik at du unngår skader og smerter for hunden.

Bruk kuldekrem

Norsk Kennel Klub anbefaler at man smører hunden med kuldekrem på utsatte steder før man legger ut på lengre turer. Det er spesielt testiklene som kan bli kalde, og tisper kan fryse på pattene. Det er også viktig at man ikke lar hunden stå for lenge stille ute i kulda, spesielt når det er sprengkaldt.

Det er viktig at man bruker tøy som er vind- og vanntett. Det viktigste er at brystet og bukken dekkes, og for hannhunder også pungen.

Når hunden tripper og skjelver fryser den, og det er ikke uvanlig at hunder får forfrysninger på ører, haletipp, nese og pung. Små snø- og isklumper kan feste seg i pelsen og eller i potene. Dette gjør vondt verre og må unngås.

Klær til hund får man kjøpt mange steder, blant annet i dyrebutikker. Ikke alle hunder liker å ha på seg klær, så det er viktig å vende hunden til dette. Man kan da kanskje prøve med en del andre klær på andre tider av året som man kan få kjøpt i valentinsgave slik at når vinteren kommer, slipper man en kamp med hunden for å få på klærne.

Det er viktig at du holder øye med hunden. I likhet med oss mennesker kan også hunden bli forkjølet. Når man fryser trives bakteriene langt bedre i kroppen, noe som lett fører til forkjølelse og ubehag.

I verste fall kan hunden ble nedkjølt, så det er mange grunner til at du holder både deg og hunden varm.

Er det veldig kaldt kan man også ta kortere turer med hunden, for de fleste hunder er ikke helt fornøyde med å måtte være ute for lenge når det er veldig kaldt.

azonbooster